Social media

  • Facebook pagina
  • Twitter account
  • LinkedIn profiel
  • Email Wouter Willems
Wouter Willems Visie + Actie

Copyright 2020 © Willems Visie en Actie

Profiel

wouter-willems“Een geboren en getogen Rotterdammer, dat ben ik, ik ben tijdens mijn VWO opleiding erg actief in de leerlingenvereniging geweest en daarna naar de Erasmus Universiteit Rotterdam gegaan: opleiding Bedrijfseconomie Oude (en degelijk uitgebreide) stijl, gelijk te stellen aan Master-niveau.

In het onderwijs begonnen: eerst MBO en daarna HBO als docent maritieme bedrijfskunde, projectmedewerker fusie en als directielid financiële en algemene zaken weer bij MBO met contractonderwijs.

Daarna heb ik de overstap naar een grote Bloemenveiling als commercieel eindverantwoordelijke gemaakt en in 1999 naar een bloembollen in- en verkoopbureau (marktleider),  met diverse dochterondernemingen en een breed scala aan activiteiten. Eerst als commercieel directeur, later algemeen directeur en weer later daarbij ook nog bestuursvoorzitter. Vanaf 2014 de handen en het hoofd vrij gemaakt.

In mijn loopbaan heb ik te maken gehad met heel veel verschillende disciplines, natuurlijk Commercie (New Business en harde sales: omzetverantwoordelijk tot 300 miljoen euro) en weet ik van de Financiën door opleiding en ervaring bovengemiddeld veel, ben ik ver gegaan in HRMvastgoed (aan- en verkoop, ontwikkeling), PR/communicatie. Ik heb vaak Automatiseringstrajecten doorlopen, als beslisser en eindverantwoordelijke. Ben uitgegroeid tot een alleseter, weet inhoudelijk over een breed scala veel en heb daarbij voor al die specialismen ook een netwerk van partners opgebouwd.

Ben in veel landen, over alle continenten geweest, spreek drie talen (NL, DU, EN) uitstekend en twee talen (FR, SP) enigszins. Ik heb veel kennis gehaald en ook gegeven, krijg graag feedback en hoor dat ik respect afdwing met mijn workload en inzet, gecombineerd met mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ik ben zeer besluitvaardig, ook als het moet en men (nog) niet wil. Ik kan luisteren, ik kan een tornado zijn, ik pas me graag aan aan wat ik vind dat de situatie nodig heeft. Ik kan sparren met alle lagen binnen en buiten een bedrijf. Mensenkennis, inzicht in gedragingen binnen bedrijven, verschil tussen willen en kunnen, processen op gang krijgen en houden, besluiten nemen met de stroom mee, maar ook tegen de stroom in.”

Wat kunnen we samen doen?

  • Algemene leiding
  • Commercie
  • Financiën
  • Marketing
  • Logistiek

Menu