Social media

Copyright 2014 © Willems Visie en Actie

Ouderenzorg boosten

oogjes_smileNee, kom zeg, ik ga het niet over de verkiezingen hebben. Dat is een festijn van over elkaar struikelende politici, die de plotseling ontstane overschotten proberen te verdelen over degenen, die op hen kunnen stemmen. En als ze die stem uitgebracht hebben krijgen ze te horen dat het geld of op is, of voor andere doeleinden gereserveerd moeten worden.

In de zorg krijgen ze er twee miljard bij, dan kunnen er  veel banen bij, met name ook om al die ouderen goed te verzorgen. De ouderen zijn er wel, de banen straks ook, de mensen om ze in te vullen niet vrees ik. En met een gemiddelde opleidingsduur van 2 jaar en overvolle opleidingen zal dat minimaal nog 2 jaar duren voor er voldoende, maar nog niet ervaren mensen die banen in kunnen gaan vullen.

En de tarieven zijn te laag voor rendabele zorg, waarbij rendabel niet winstgericht is overigens. Dat vraagt dus om veel creativiteit de komende jaren, dat vraagt om handen aan het bed, maar ook management aan de zijlijn die dat begeleidt. Ja precies, management dat coachend en voorwaardenscheppend te werk gaat en daarbij veel ruimte laat aan de verzorgenden en verplegenden. Mijn handen jeuken nu ik enige ervaring in dit vak opgedaan heb en ik zou dat nog wel verder en breder willen uitdragen. Net even dat andere, dat in dienst stellen van de uitvoerenden, de knelpunten met hen slechten en gaan waar voor ze zijn, ze zorg verlenen. Ik struikel liever over de verzorgenden dan over de managers, dus creatief houdt ook beperking in. Daarom moet en mag er aan management hoge eisen gesteld worden. Je moet de ouderenzorg kunnen boosten, de menselijke maat naar je klanten en je personeel. Zo pak ik het graag aan, ook binnen de beperkte mogelijkheden. Niet soft, maar duidelijk en open, besluiten nemend.

Wie gaat nog meer die uitdaging aan? De ouderenzorg boosten met een frisse no nonsense aanpak, iets minder beleidsmakers en meer doeners en wel denkers. Neem gerust contact op, we gaan er samen uit komen!

 

Menu