Social media

Copyright 2014 © Willems Visie en Actie

Langer zelfstandig thuis wonen (2)

Dat van dat zelfstandig wonen in een serviceflat, dat is best lastig begrijpen. Het is bijna omdenken, want de meeste mensen blijven denken dat je een tehuis in gaat. Zonde, want je krijgt er zoveel voor terug. De rust van zo’n flat in een mooie omgeving, maar ook de rust dat je de thuiszorg zo dichtbij hebt en dat er een alarmset in huis is voor als er wat gebeurt.

Maar de meeste dagen zit je lekker in je eigen appartement, lees je je krant, kijk je TV, ga je eten, doe je de was. De service van de serviceflat is niet alleen dat het warm eten wordt opgeschept, maar ook dat als je dat wilt je je was laat doen. Maar vooral ook, dat als je lekker op jezelf wilt zijn, dat ook kan.

Parkflat

En hoezo achter de begonia’s de dag niet door komen? Als ik het rijtje activiteiten van de Parkflat Stadsfenne doorneem dan is de keuze enorm. Ja, de keuze, niets moet alles mag.

Bridge, bingo, handwerken, jeu de boules, koersbal, gymnastiek, schilderclub, diner dansant, café chantant, lezingen, theater bezoek, boottocht, barbecue, haring happen, Table d’Hote, Themarestaurant, snackuurtje, Buurtcafé, Filmavond, bibliotheek, schoolmusical, Sinterklaasviering, Paasbrunch, Kerstdiner, St Maartenzang, Kerstochtend, koffieochtend…….. en dat allemaal vanuit je eigen woonkamer op een steenworp afstand.

Vrijheid, blijheid en nog inspraak ook, want als je wat anders wilt, of iets speciaals, dan overleg je en dan valt er altijd een mouw aan te passen. Want je bent misschien oud, maar je weet nog wel wat je leuk vindt.

Menu